1 л прясно мляко
200 г захар
2 банана
2 с.л. мед
листа босилек
нес кафе
Кипваме млякото със захарта. Намаляваме котлона. Добавяме по малко гриса и бъркаме постоянно до сгъстяване. Сипваме във форми и оставяме да се охлади напълно. Бананите пасираме и замразяваме във форми по желание.
Сервираме, като обръщаме една форма, нарязваме гриса на еднакви по дебелина слайсове. Замръзналото бананово пюре също вадим от формата и слагаме няколко парчета. Поръсваме ги с нес кафе. Полентата заливаме с меда и слагаме листа босилек.
Грисът е за осем броя форми за крем карамел.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО