Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Щрудел ''Златна есен''

От Violeta Mateva
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

1 пакет кори за баница
2 яйца
7 с.л. захар
100 мл олио
1 к. ч. кисело мляко
150 г пшеничен грис
1 ч.л. бакпулвер
настъргана кора от половин лимон
4 ябълки
4 сини сливи
1 праскова
8 натрошени кафяви бисквити
сок от лимон
1 ч.л. канела

В купа се разбиват яйцата с 4 с.л. захар, аз го направих с вилица. Добавяме олиото, гриса с бакпулвер , киселото мляко и настръгана кора от лимон.

Плодовете се измиват, ябълките - обелени и нарязани на ситно, прасковата и сливите също. Поръсваме със сок от лимон да не почернеят. Смесват се с 3 с л захар, канелата и натрошени бисквити.

Корите бяха 12 броя, разделих на 4 по 3 кори на руло. Взема се една кора и с четка се разнася по цялата кора, отгоре поставяме втора намазава се, поставяме и трета кора. Върху третата в по-тясната страна се поставят плодовете. Двата края от дългата страна се прегъват навътре не повече от 1-2 см да не изтича плънката и се навива на руло

Готовите рула се нареждат в намазана с олио тавичка. Останалата смес се намазва отгоре и с нож се правят няколко разреза. Печем в загрята фурна на 180 градуса около 30 -35 мин до зачервяване. Изважда се и щом изстине се поръсва с пудра захар!

Дайте оценка:

Тагове: олио ябълки слива лимон яйца бяла захар бакпулвер кисело мляко грис обикновени бисквити кори за баница праскови

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче