Необходими продукти:
- 250 г морска сол
- 100 г захар
- Кората от 1 лимон
- 1 скилидка чесън
- 1 с.л. риган
- 1 ч.л. черен пипер
- 3-4 стръка розмарин
- 1 с.л. мащерка
- 5 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
- В блендер добавете солта, захарта, лимоновите кори, чесъна, ригана, черния пипер, розмарина, отстранен от клончетата, мащерката и 2 с.л. от зехтина и ги разбийте много добре, докато получите ароматна паста.
- Нарежете свинското месо, което сте си избрали, на филийки с дебелина 2 см и го сложете в купа. Залейте го с маринатата и покрийте купата с найлоново фолио. Оставете я настрана или в хладилника за 20 мин.
- И тук идва пинизът в тази рецепта - изплакнете добре месото с вода и го сложете отново в купа. Добавете 3 с.л. зехтин, покрийте купата със стреч фолио и я охладете. След това сгответе месото както желаете.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО