Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Ще се влюбите: Перфектната гръцка марината за свинско

Методът е нестандартен, но гарантирано вкусен

2’ Подготовка
8’ Време за готвене
1 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 250 г морска сол
  • 100 г захар
  • Кората от 1 лимон
  • 1 скилидка чесън
  • 1 с.л. риган
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 3-4 стръка розмарин
  • 1 с.л. мащерка
  • 5 с.л. зехтин

 

Снимка: iStock by Getty Images

Начин на приготвяне:

  1. В блендер добавете солта, захарта, лимоновите кори, чесъна, ригана, черния пипер, розмарина, отстранен от клончетата, мащерката и 2 с.л. от зехтина и ги разбийте много добре, докато получите ароматна паста.
  2. Нарежете свинското месо, което сте си избрали, на филийки с дебелина 2 см и го сложете в купа. Залейте го с маринатата и покрийте купата с найлоново фолио. Оставете я настрана или в хладилника за 20 мин.
  3. И тук идва пинизът в тази рецепта - изплакнете добре месото с вода и го сложете отново в купа. Добавете 3 с.л. зехтин, покрийте купата със стреч фолио и я охладете. След това сгответе месото както желаете.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън морска сол черен пипер мащерка пресен розмарин риган лимон бяла захар

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче