Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Шотландски яйца в еър фрайър

Поднесете със свежа зелена салата

40’ Подготовка
30’ Време за готвене
4 Порции
2 Трудност

Необходими продукти:

  • 5 яйца
  • 6 суриви наденици (около 350г), с махната ципа
  • 6 парчета неопушен бекон, нарязан на ситно
  • 8 листа салвия, нарязани на ситно, или 2 ч. л. суха салвия
  • 1 ч.л. смес от сушени билки
  • 40 г обикновено брашно
  • 50-75 г панко или обикновена галета
  • Олио, за намазване

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте уреда до 180 градуса.
  2. Поставете 4 яйца в кошницата на фритюрника и гответе 8 минути. Извадете и потопете яйцата в леденостудена вода. Оставете ги да изстинат, след което ги обелете.
  3. Изсипете надениците в голяма купа заедно с бекона, салвията и сместа от сушени билки и размесете с ръцете.
  4. Разделете каймата на четири топки, след което сплескайте всяка на диск с диаметър около 10 см - най-добре е да направите това върху лист пергаментова хартия, за да не залепва за работната повърхност. Отделете настрани.
  5. Сложете брашното в чиния, след което разбийте останалото сурово яйце в купа. Изсипете галетата в друга чиния. Едно по едно оваляйте яйцата в брашното, след което поставете в центъра на диска с каймата и я оформете около яйцето. Оваляйте отново в брашно, след това потопете в яйцето и накрая оваляйте в галетата. Направете така с останалите три сварени яйца.
  6. Загрейте фритюрника до 200 градуса.
  7. Напръскайте яйцата с олио, поставете в кошницата на фритюрника и гответе 20 минути, докато станат златисти и каймата се сготви.

Дайте оценка:

Тагове: олио сурова наденица бекон яйца галета салвия брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче