100 гр. брашно,
2 суп. лъж. какао,
1 ч. лъж. бакпулвер,
100 гр. захар,
125 гр. краве масло,
2 яйца,
2 суп. лъж. прясно мляко,
1 ч. лъж. ром,
100 гр. сушени плодчета или от сладко, портокалови корички
Маслото се разбива със захарта. Прибавят се яйцата едно по едно и сместа се разбива хубаво с миксер. Слага се ромът. Смесват се брашното, какаото и бакпулвера. Сухата смес се добавя към яйчената, заедно с млякото. Разбърква се добре. Накрая се добавят плодчетата, в случая от сладко с вишни. Фурната се загрява на 160 градуса. Подготвят се мъфини формички, в които се слагат хартиени капсулки. Запълват се с 2/3 от сместа. Пекат се 20-25 минути. След като се извадят от фурната, се охлаждат и се декорират.
За декорация: 100 гр. бял шоколад, 100 мл.с метана, ванилова есенция няколко капки, 50 гр. шоколад, 50 гр. плодчета за украса по желание. Белият шоколад се начупва на парчета и се смесва със сметаната. Слагат се на умерен огън, докато шоколадът се разтопи, като се разбърква. Украсява се със сместа мъфинът и после се декорира с черен шоколад също разтопен.
100 гр. брашно,
2 суп. лъж. какао,
1 ч. лъж. бакпулвер,
100 гр. захар,
125 гр. краве масло,
2 яйца,
2 суп. лъж. прясно мляко,
1 ч. лъж. ром,
100 гр. сушени плодчета или от сладко, портокалови корички
Маслото се разбива със захарта. Прибавят се яйцата едно по едно и сместа се разбива хубаво с миксер. Слага се ромът. Смесват се брашното, какаото и бакпулвера. Сухата смес се добавя към яйчената, заедно с млякото. Разбърква се добре. Накрая се добавят плодчетата, в случая от сладко с вишни. Фурната се загрява на 160 градуса. Подготвят се мъфини формички, в които се слагат хартиени капсулки. Запълват се с 2/3 от сместа. Пекат се 20-25 минути. След като се извадят от фурната, се охлаждат и се декорират.
За декорация: 100 гр. бял шоколад, 100 мл.с метана, ванилова есенция няколко капки, 50 гр. шоколад, 50 гр. плодчета за украса по желание. Белият шоколад се начупва на парчета и се смесва със сметаната. Слагат се на умерен огън, докато шоколадът се разтопи, като се разбърква. Украсява се със сместа мъфинът и после се декорира с черен шоколад също разтопен.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност