за 12 големи мъфина
сухи съставки
2 ч.ч. брашно
1 ч..ч захар
2 с.л. какао
щипка сол
1 п.бакпулвер
1/2 ч.л. сода бикарбонат
течни съставки
2 яйца
100 г извара
200 мл течна сметана
100 мл прясно мляко
100 мл олио
1 капсула есенция ванилия
добавки
1,5 ч.ч. череши
100 г шоколад на парченца
в купа се смесват всички сухи съставки и се разбъркват
в друга купа се разбиват яйцата и се прибавят всички течни съставки
смесват се сухите и течни продукти и се разбърква много добре до получаване на еднородна смес - не много гъсто тесто
добавят се почистените от костилки и нарязани череши и нарязания шоколад
формичките се намазват с олио много добре
тестото се разпределя в тях като се пълнят до половината (аз го правя с малък черпак)
пекат се в предварително нагрята на 200 С фурна за 25-30 минути, до суха клечка
изваждат се и се изчаква да изстинат, след което се изваждат от формичките
за 12 големи мъфина
сухи съставки
2 ч.ч. брашно
1 ч..ч захар
2 с.л. какао
щипка сол
1 п.бакпулвер
1/2 ч.л. сода бикарбонат
течни съставки
2 яйца
100 г извара
200 мл течна сметана
100 мл прясно мляко
100 мл олио
1 капсула есенция ванилия
добавки
1,5 ч.ч. череши
100 г шоколад на парченца
в купа се смесват всички сухи съставки и се разбъркват
в друга купа се разбиват яйцата и се прибавят всички течни съставки
смесват се сухите и течни продукти и се разбърква много добре до получаване на еднородна смес - не много гъсто тесто
добавят се почистените от костилки и нарязани череши и нарязания шоколад
формичките се намазват с олио много добре
тестото се разпределя в тях като се пълнят до половината (аз го правя с малък черпак)
пекат се в предварително нагрята на 200 С фурна за 25-30 минути, до суха клечка
изваждат се и се изчаква да изстинат, след което се изваждат от формичките
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност