За 28-30 броя:
150 гр. обелени и леко запечени лешници,
130 гр. нутела / nutella/,
50 гр. млечен шоколад,
30 гр. тъмен шоколад 60-70%,
30 гр.бял шоколад,
1 супена лъжица какао и
150-200 гр. шоколад за глазиране
Отделят се 28-30 цели лешници /по -късно те ще се използват за оформянето на бонбоните/.
Останалото количество лешници се смилат в кухненски робот на едро.
Разтопява се шоколадът /на водна баня или в микровълнова фурна/. Аз лично предпочитам първия начин. След охлаждането на шоколада, към него се изсипват лешниците, какаото и нутелата. Сместа се слага в хладилника до стягане за около 15 минути. От нея се правят топчета, по-малки от орех и на върха на всяко леко се набожда по един цял лешник.
Подредете ги върху хартия за печене и ги поставете отново в хладилник или фризер, за да се стегнат. Това улеснява след това етапа на заливането им с шоколада.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.