Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
225 г черен шоколад (70%)
175 г масло
2 ванилии
1/4 ч.л. инстантно кафе
2 препълнени с.л. брашно
1/2 ч.л. сол
5 яйца
140 г кристална захар
10 пресни ягоди
4 с.л. ягодово сладко

За глазурата:

140 г черен шоколад
100 мл пълномаслена сметана

ягоди за сервиране

Загрейте фурната до 160°С. Застелете с хартия за печене дъната на две 23-сантиметрови тортени форми. Разтопете шоколада и маслото и оставете да изстине. Добавете към него ваниловия екстракт и кафето. Разбийте яйцата с миксер, докато удвоят обема си. Бавно прибавете захарта, разбивайте още минута. Добавете охладената шоколадова смес и разбъркайте леко. Прибавете брашното и солта, като разбърквате внимателно. Разделете тестото в двете форми и изпечете за около 15 мин – блатовете трябва да са малко недоопечени. Оставете да изстинат, след което извадете от формите върху решетка. Сложете единия блат върху чиния за сервиране. Смачкайте десетте ягоди и разбъркайте със сладкото. Разпределете ги върху основата и покрийте с втория блат. За глазурата кипнете сметаната, излейте я върху шоколада и разбъркайте, докато получите гладка смес. Оставете да се охлади, след което намажете тортата отстрани и отгоре. Украсете с ягодите за сериване и охладете за 24 часа.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче