правоъгълна форма 26/12 см
шоколадов пласт
100 гр. шоколад, 50% какао
125 гр. масло
50 гр. захар
1/2 пакетче ванилова захар
2 яйца, големи
1 щ. сол
120 гр. брашно /1 ч.чаша/
1 ч.л. бакпулвер (без връх)
бял пласт от сирене
250 гр. меко сирене, тип „Крема”
1 яйце
1/2 пакетче ванилова захар
1 ч.л. лимонова кора по желание
плодов слой
1 ч.чаша изчистени вишни /череши
1 с.л. коняк,
¼ ч.л канела
1 ч.л. захар
1 ч.л. брашно/нишесте
фурната се загрява на 175 С
формата се намазва с масло и се застила с хартия за печене
плодов слой
почистените плодове се заливат с коняка, поръсват се със захарта и канелата и се оставят да се мариноват
преди да се сложат в тестото се поръсват с нишестето
шоколадов слой
шоколада и маслото се поставят в купа и се разтопяват на слаба степен на микровълновата до получаване на гладка еднородна смес, оставя се да застине
яйцата се разбиват с предвидените захар, сол, ванилия
смесват се внимателно яйчната и шоколадовата част
брашното се пресява с бакпулвера и се прибавя на части
разбърква се добре
бял слой
крема сиренето, захарта, яйцето, ванилията и настърганата лимонова кора се поставят в блендер и се разбъркват до получаване на гладък крем
на дъното на формата се изсипва 1/3 от шоколадовата смес
отгоре се разстила част от бялата смес
подреждат се повечето плодове
покриват се с шоколадовото тесто, отново бяло, плодове и се завършва с остатъка от кафявата смес
пече се нагрятата фурна за около 40 минути, до суха клечка
Изчаква се до пълното изстиване на сладкиша и чак след това се изважда от формата
Украсява се с плодове, шоколад или по избор .
Сервира се с плодов сироп или сладко.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност