Необходими продукти:
За бисквитената основа:
- 150 г бисквити
- 1 с.л. фина кристална захар
- 45 г масло, разтопено, плюс допълнително за намазване на формата
За чийзкейка:
- 150 г черен шоколад
- 120 мл сметана за разбиване
- 2 ч.л. какао на прах
- 200 г пълномаслено крема сирене
- 115 г фина кристална захар
Начин на приготвяне:
- За да направите бисквитената основа, натрошете бисквитите с точилка или ги смелете в кухненски робот, след което ги изсипете в купа със захарта и маслото и разбъркайте, за да се смесят добре.
- Намажете с масло и покрийте с хартия за печене 18-сантиметрова форма за торта с падащо дъно и изсипете бисквитената смес, като я притиснете с гърба на лъжица. Охладете в хладилник за 30 минути.
- За чийзкейка разтопете шоколада на водна баня, след което го оставете леко да се охлади. Разбийте сметаната в голяма купа с електрически миксер до образуването на меки върхчета, след което внимателно добавете какаото на прах. Разбийте крема сиренето и захарта заедно, след което внимателно добавете сметановата смес и охладения шоколад.
- Разпределете сместа за чийзкейка върху бисквитената основа, като я заравните с гърба на лъжица.
- Прехвърлете във фризера и замразете за 2 часа или докато стегне. Извадете от формата и оставете на стайна температура да омекне за около 20 минути преди сервиране.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО