Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Шоколадов чийзкейк

Неустоимо изкушение

25’ Подготовка
0’ Време за готвене
10 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

За бисквитената основа:

  • 150 г бисквити
  • 1 с.л. фина кристална захар
  • 45 г масло, разтопено, плюс допълнително за намазване на формата

За чийзкейка:

  • 150 г черен шоколад
  • 120 мл сметана за разбиване
  • 2 ч.л. какао на прах
  • 200 г пълномаслено крема сирене
  • 115 г фина кристална захар

Начин на приготвяне:

  1. За да направите бисквитената основа, натрошете бисквитите с точилка или ги смелете в кухненски робот, след което ги изсипете в купа със захарта и маслото и разбъркайте, за да се смесят добре.
  2. Намажете с масло и покрийте с хартия за печене 18-сантиметрова форма за торта с падащо дъно и изсипете бисквитената смес, като я притиснете с гърба на лъжица. Охладете в хладилник за 30 минути.
  3. За чийзкейка разтопете шоколада на водна баня, след което го оставете леко да се охлади. Разбийте сметаната в голяма купа с електрически миксер до образуването на меки върхчета, след което внимателно добавете какаото на прах. Разбийте крема сиренето и захарта заедно, след което внимателно добавете сметановата смес и охладения шоколад.
  4. Разпределете сместа за чийзкейка върху бисквитената основа, като я заравните с гърба на лъжица.
  5. Прехвърлете във фризера и замразете за 2 часа или докато стегне. Извадете от формата и оставете на стайна температура да омекне за около 20 минути преди сервиране.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло бяла захар крема сирене сладкарска сметана черен шоколад какао обикновени бисквити

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче