Необходими продукти:
- 1 глава лук
- 1 скилидка чесън
- 2 супени лъжици зехтин
- сол
- пипер
- 500 г пилешки дробчета
- 1 супена лъжица риган
- 20 г балсамов оцет
- пресен риган
- пресен лук
- зехтин
- хляб
- чери домати
Начин на приготвяне:
Загрейте един тиган на силен огън и добавете 2 супени лъжици зехтин. Нарежете лука и чесъна на ситно и ги запържете за 2-3 минути.
През това време сложете дробчетата в купа, добавете малко сол и черен пипер и ги разбъркайте добре. Прибавете ги към зеленчуците и ги задушете за 3-4 минути докато покафенеят. Добавете ригана и балсамоия оцет и разбъркайте.
Нанижете внимателно дробчетата върху шишове и ги печете на грил или грил тиган. Обръщайте ги от всички страни периодично, за да хванат коричка. Когато шишчетата са почти готови, напръскайте ги с малко ябълков оцет.
Сервирайте ги в подходяща чиния заедно с начупени парчета прясна багета или друг вид хляб. С помощта на лъжица полейте шишчетата с останалите в тигана мазнина и зеленчуци. Поръсете ги с малко риган и пресен лук, нарязан на много ситно и украсете с разрязани наполовина чери домати.