Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Шишчета от пилешки дробчета с риган

С тази рецепта ще смаете всички гости

2’ Подготовка
10’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 глава лук
  • 1 скилидка чесън
  • 2 супени лъжици зехтин
  • сол
  • пипер
  • 500 г пилешки дробчета
  • 1 супена лъжица риган
  • 20 г балсамов оцет
  • пресен риган
  • пресен лук
  • зехтин
  • хляб
  • чери домати

Начин на приготвяне:

Загрейте един тиган на силен огън и добавете 2 супени лъжици зехтин. Нарежете лука и чесъна на ситно и ги запържете за 2-3 минути.

През това време сложете дробчетата в купа, добавете малко сол и черен пипер и ги разбъркайте добре. Прибавете ги към зеленчуците и ги задушете за 3-4 минути докато покафенеят. Добавете ригана и балсамоия оцет и разбъркайте.

Нанижете внимателно дробчетата върху шишове и ги печете на грил или грил тиган. Обръщайте ги от всички страни периодично, за да хванат коричка. Когато шишчетата са почти готови, напръскайте ги с малко ябълков оцет.

Сервирайте ги в подходяща чиния заедно с начупени парчета прясна багета или друг вид хляб. С помощта на лъжица полейте шишчетата с останалите в тигана мазнина и зеленчуци. Поръсете ги с малко риган и пресен лук, нарязан на много ситно и украсете с разрязани наполовина чери домати.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън сол черен пипер лук ябълков оцет риган хляб балсамов оцет

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче