Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Шишчета от калмари и скариди

Лятно удоволствие

10’ Подготовка
10’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

За маринатата:

  • 2 супени лъжици кафява захар
  • 3 супени лъжици светъл соев сос
  • 2 супени лъжици фъстъчено масло
  • 50 мл вода
  • Настърганата кора и сокът на 1 лайм

За шишчетата:

  • 150 г почистени скариди
  • 250 г калмари, почистени инарязани на кръгчета

Начин на приготвяне:

  1. За да приготвите маринатата разбийте захарта и соевия сос заедно в тиган. Оставете да заври и гответе 2-3 минути.
  2. Свалете от котлона и прибавете фъстъченото масло, водата и кората и сока от лайм. Разбъркайте до гладкост.
  3. Нанижете калмарите и скаридите на три шишчета.
  4. Запалете барбекюто. Намажете шишчетата с маринатата, след което гответе по 2 минути от всяка страна.
  5. Намажете с останалата част от маринатата и гответе още 1 минута от всяка страна, докато се получи приятен загар.

Дайте оценка:

Тагове: кафява захар соев сос вода калмари скариди лайм фъстъчено масло

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче