Необходими продукти:
За маринатата:
- 2 супени лъжици кафява захар
- 3 супени лъжици светъл соев сос
- 2 супени лъжици фъстъчено масло
- 50 мл вода
- Настърганата кора и сокът на 1 лайм
За шишчетата:
- 150 г почистени скариди
- 250 г калмари, почистени инарязани на кръгчета
Начин на приготвяне:
- За да приготвите маринатата разбийте захарта и соевия сос заедно в тиган. Оставете да заври и гответе 2-3 минути.
- Свалете от котлона и прибавете фъстъченото масло, водата и кората и сока от лайм. Разбъркайте до гладкост.
- Нанижете калмарите и скаридите на три шишчета.
- Запалете барбекюто. Намажете шишчетата с маринатата, след което гответе по 2 минути от всяка страна.
- Намажете с останалата част от маринатата и гответе още 1 минута от всяка страна, докато се получи приятен загар.
ИЗБРАНО