Хапва ви се пица, но нямате време да месите тесто или просто не ви се занимава. Най-лесният вариант да угодите на апетита си е като си направите тестеното италианско изкушение, използвайки за основа плоския арменски хляб лаваш.
Освен че е много лесна, тази пица е и изключително бърза за приготвяне, а и много здравословна, тъй като този хляб се приготвя без мая и животински продукти. Често присъства във веган рецепти и може да се използва за кори за баница или за увиване на сандвичи.
Вариантът за пица, който ви предлагаме, е вегетариански, но ако ви се похапва месо, сложете какъвто колбас предпочитате.
Необходими продукти:
- 1 бр. хляб лаваш
- 3-4 с.л. доматено пюре
- Шепа царевица
- ½ глава червен лук, нарязана на кръгчета или тънки полумесеци
- 100 г твърдо козе сирене, натрошено
- ½ червена чушка, нарязана на кубчета
- 100 г твърда моцарела или кашкавал
- Листенца пресен босилек за гарниране
Начин на приготвяне:
- Сложете хляба лаваш в плоска тава и го намажете с доматеното пюре.
- Отгоре разпределете чушките, царевицата, червения лук и козето сирене, след което поръсете с моцарелата/кашкавала.
- Изпечете пицата в предварително загрята на 200 градуса фурна, докато моцарелата се разтопи, а хлябът стане хрупкав.
- Поръсете с листенца пресен босилек и поднесете.