Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Салата „Цезар” с паста и пилешко месо

Един различен прочит на тази класика

20’ Подготовка
15’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • ½ ч.л. сол
  • 230 г фузили, сурови
  • 3 рибки аншоа, нарязани на едро
  • 3 скилидки чесън, нарязани на едро
  • Кората от 1 лимон, настъргана на ситно
  • 3 с.л. прясно изцеден лимонов сок
  • 1 жълтък
  • 2 с.л. дижонска горчица
  • 6 с.л. зехтин
  • 3 с.л. настърган на ситно пармезан
  • 3 филийки хляб (желателно е да е с квас), нарязани на кубчета
  • 3 ч.ч. предварително сготвено и накъсано/нарязано на жулиени пилешко месо
  • Около 1 салата "Ромен" или по-малко, нарязана на едро
  • Черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

  1. Сварете пастата според указанията на опаковката. Изцедете я и я оставете да се охлади за 5 мин.
  2. Докато пастата се вари, сложете на дъска за рязане трите рибки аншоа, чесъна и ½ ч.л. сол и накълцайте на ситно всичко заедно, за да се смеси добре.
  3. В купа сложете лимоновата кора, лимоновия сок, жълтъка, горчицата и разбийте добре с телена бъркалка. Докато го правите, прибавете на тънка струйка около 5 с.л. зехтин, след което и пармезана. Трябва накрая да получите гладка смес.
  4. Останалата с.л. зехтин сложете в тиган на среден огън. В него пуснете кубчетата хляб и ги запечете до златисто, като ги разбърквате от време навреме. Овкусете ги с малко сол.
  5. В голяма купа сложете сварената паста, пилето, салатата и дресинга. Разбъркайте добре, след което прибавете крутоните и отново разбъркайте. Отгоре поръсете с още малко пармезан и сервирайте.

Предложение: Ако искате, може да прибавите и чери домати. Те придават допълнителна свежест на салатата.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън сол черен пипер горчица пилешко салата лимон яйца хляб лимонов сок паста пармезан аншоа

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче