3 моркова
3 глави сварено червено цвекло
5 с.л. царевица (консерва)
1 малка прясна краставичка
магданоз
сол
олио
оцет
2 с.л. начукани печени фъстъци за поръсване
Нарязваме ситно почистеното прясно зеле. Морковите се обелват и настъргват на ренде, краставичката на половина се нарязва на парчета. От свареното цвекло с формички за сладки се изрязват сърца и цветенца за украса, останалото се нарязва на кубчета.
В голяма тава редим по края прясното зеле, претрито със сол, до него настърганите моркови, ред царевица и в средата купчинка зеле. Поръсваме с олио и оцет, ситно нарязан магданоз и натрошени печени фъстъци.
Поставят се изрязаните формички от червеното цвекло и салатата е готова.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО