Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Рулца с ябълков пълнеж

Страхотни са в компанията на чай или кафе

90’ Подготовка
20’ Време за готвене
12 Порции
0 Трудност

Необходими продукти:

  • 2 големи ябълки, обелени и нарязани на малки кубчета
  • 50 г захар
  • 1 ч.л. канела
  • 1 яйце, разбито, за намазване
  • Пудра захар за поръсване

За тестото:

  • 250 г брашно
  • 100 г масло (на стайна температура)
  • 50 г захар
  • 1 яйце
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1 ванилия
  • 2-3 с.л. прясно мляко (ако е необходимо)

Начин на приготвяне:

  1. В тиган загрейте ябълките със захарта и канелата, докато омекнат и сместа се сгъсти. Оставете да се охлади.
  2. Пригответе тестото по следния начин: В голяма купа пресейте брашното и бакпулвера. Добавете захарта и ванилията и разбъркайте добре. Нарежете маслото на малки кубчета и го добавете към брашното. С пръсти или с нож за тесто, втрийте маслото в брашното, докато получите текстура на ситни трохи. В отделна купа разбийте яйцето и го добавете към сместа. Разбъркайте, докато започне да се оформя тесто. Ако е необходимо, добавете 2-3 с.л. прясно мляко, за да получите меко, но не лепкаво тесто. Омесете тестото на леко набрашнена повърхност за няколко минути, докато стане гладко и еластично. Увийте тестото в пластмасово фолио и го оставете в хладилника за около 30 минути да почине.
  3. Когато времето изтече, разточете го и го нарежете на квадрати със страна около 10 см.
  4. Поставете по една супена лъжица от ябълковия пълнеж в средата на всеки квадрат. Сгънете тестото около пълнежа, за да оформите рулца, и притиснете краищата добре, за да не изтича пълнежът.
  5. Наредете рулцата върху тава, покрита с хартия за печене. Намажете ги с разбитото яйце.
  6. Печете в предварително загрята фурна на 180°C за около 20-25 минути, докато станат златисти.
  7. След като изстинат, поръсете рулцата с пудра захар.
  8. Сервирайте ги топли или охладени, най-добре в компанията на чай или кафе.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло ябълки яйца бяла захар пудра захар ванилия бяло брашно прясно мляко бакпулвер канела