Необходими продукти:
- 6 яйца
- 300 г брашно
- 300 г кристална захар
- 1 бакпулвер
- 1 ванилия
- 200 г течен шоколад
- 500 г ягоди
- 300 мл сладкарска сметана
- 5 с.л. пудра захар
Начин на приготвяне:
- Разбийте яйцата с 6 с.л. топла вода, докато утроят обема си и постепенно добавете захарта, след това ванилията и смесеното с бакпулвер брашно.
- Изсипете сместа в правоъгълна тава с хартия за печене и печете в загрята фурна на 180 градуса до светлокафяво/златисто.
- През това време почистете и измийте ягодите, отделете половината за украса, а останалите нарежете на малки парчета.
- Изпечения блат обърнете върху влажен тензух/кърпа, отстранете хартията и навийте заедно с него на руло.
- След 2-3 мин. развийте рулото, намажете равномерно с течния шоколад, поръсете с нарязаните ягоди и отново навийте.
- Поставете в поднос/плато, отрежете по едно парче от двата края, за да изравните, и украсете с разбитата сметана с пудра захар и останалите ягоди.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО