300 г филе от треска
2 с.л. сусамово олио
сол на вкус
малко черен пипер
1 с.л. мед
сусамово семе за поръсване
Нарязваме филетата на слайсове с остър нож с дебелина по половин сантиметър. Намасляваме съд за печене със сусамовото олио, нареждаме слайсовете риба, като редуваме треска и сьомга отвън-навътре. Като запълним съда, посоляваме, поръсваме с пипер, поливаме деликатно с меда и поръсваме със сусамовото семе.
Пече се на 180 градуса с вентилатор за 20 минути. Сервира се топло и се похапва с клечки за китайска храна. Консумира се със силно охладено бяло вино.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО