500 г картофи
200 г филе от сьомга
200 г филе от пангасиус
100 г скариди
магданоз
кората на един лимон
сол
черен пипер
1 яйце
брашно
галета
Скаридите се сваряват в подсолена вода и се почистват от люспите.
Сьомгата и пангасиусът се сваряват на пара.
Картофите се обелват предварително и ги сварявате в подсолена вода.
След това всичко се намачква и се смесва. Прибавят се подправките и кората на лимона.
(Трябва да се получи смес като за картофени кюфтета....)
Правят се топчести кюфтета (!!! Не приплескани!!!) Овалват се първо в брашно след това в яйце и накрая в галета. Готовите кюфтета се оставят за 1 час в хладилника за да стегнат и след това се пържат в силно сгорещено олио...
Може да ги сервирате заляти с чеснов сос, който можете да си приготвите по следния начин:
5 суп. лъж. кисело мляко
4 суп. лъж. майонеза
чесън на прах
копър
500 г картофи
200 г филе от сьомга
200 г филе от пангасиус
100 г скариди
магданоз
кората на един лимон
сол
черен пипер
1 яйце
брашно
галета
Скаридите се сваряват в подсолена вода и се почистват от люспите.
Сьомгата и пангасиусът се сваряват на пара.
Картофите се обелват предварително и ги сварявате в подсолена вода.
След това всичко се намачква и се смесва. Прибавят се подправките и кората на лимона.
(Трябва да се получи смес като за картофени кюфтета....)
Правят се топчести кюфтета (!!! Не приплескани!!!) Овалват се първо в брашно след това в яйце и накрая в галета. Готовите кюфтета се оставят за 1 час в хладилника за да стегнат и след това се пържат в силно сгорещено олио...
Може да ги сервирате заляти с чеснов сос, който можете да си приготвите по следния начин:
5 суп. лъж. кисело мляко
4 суп. лъж. майонеза
чесън на прах
копър
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност