1 пакет готови кори,
1 яйце (сварено),
1 жълтък,
100-150 гр. кашкавал (настърган на едро),
около 300-400 гр. гъби печурки,
1-2 суп. лъж. масло + 100 гр. разтопено масло за мазане на корите
Гъбите се нарязват и се задушават в маслото. Оставят се да се охладят. Приготвя се плънка от нарязаното сварено яйце, настъргания кашкавал и задушените гъби. Корите за баница се намазват с разтопено масло. Върху всяка се поставя по малко плънка. Корите се завиват като пурички. Подреждат се в намаслена тавичка и се намазват с разбития жълтък в които сме сложили няколко капки олио. Пекат се до порозовяване в умерена фурна.
Много ароматни и вкусни.
ИЗБРАНО