3 тиквички
3 яйца L
100 мл олио
200 г заквасена сметана
150 г бяло саламурено сирене (или извара)
сол на вкус
черен пипер
сух копър
3 с.л. царевичен грис
2 с.л. оризово брашно
масло
галета за намазване на тавичката
Тиквичките се настъргват (може да не се белят), посоляват се и се оставят да се отцедят. Яйцата се разбиват с олиото, сметаната, царевичният грис и оризовото брашно. Към сместа се прибавят натрошеното сирене и подправките. Накрая се примесват изстисканите тиквички.
Тавичката се намазва с масло и се поръсва с галета. Тиквената смес се изсипва в тавичката, разпределя се равномерно. Пече в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 25-30 минути да златисто.
Сервира се със салата или млечен сос - кисело мляко, сол, чесън, магданоз.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО