30 г едрозърнеста горчица
50 мл бяло вино
2 с.л.зехтин
чубрица
сол
черен пипер
За гарнитурата:
100 г гъби
2 моркова
2 червени чушки (бланширани)
1стрък праз
1 връзка пресен лук
5-6 скилидки чесън
3-4 с.л. доматено пюре
2 с.л. зехтин
100 мл бяло вино
100 г сварен ориз
сол
чубрица
черен пипер
Зеленчуците приготвяме задушени на тиган със зехтина. Добавяме виното и доматеното пюре. Намаляваме котлона, овкусяваме. Накрая смесваме със сварения ориз и оставяме за още минута-две. Месото от бут почистваме от жилите и ципите, които при пуешкото са доста твърди. Разстиламе без да го начукваме. Осоляваме и подправяме от вътрешната страна. Навиваме на руло и връзваме с готварски конец. В тиган със загрелия зехтин запечатваме от всички страни месото. Слагаме директно в загряла на 200 градуса фурна. След 20 минути вадим и мажем със смес от горчицата и виното. Печем още 20 минути, като мажем със сместа два-три пъти. Сервираме по три парчета в порция и достатъчно от гарнитурата. Вретеното е за две порции.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО