Продукти:
- 2 малки тиквички
- 1 яйце
- няколко аспержи
- около 120 г смес от извара, сирене или кремa сирене в съотношение по ваш избор
- стрък пресен лук
- 1 с.л. олио или зехтин
- свеж копър или магданоз
Стъпки:
- Разрежете по дължина тиквичките на две половини и внимателно ги издълбайте.
- Отчупете долния по-груб край на аспержите и бланширайте за кратко в подсолена вряща вода тиквичките и аспержите. Отцедете ги добре.
- Нарежете аспержите и ги добавете към сместа от извара, разбито яйце и ситно нарязания лук.Овкусете с черен пипер, добавете по желание копър или магданоз и посолете ако е нужно.
- Напълнете тиквичките, поръсете с тънка струйка олио или зехтин и запечете докато приятно се зачервят в загрята фурна или еърфрайър за около 15 мин. на 180-200 градуса.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО