Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пролетни тиквички с аспержи

Тази статия е част от конкурса Великденски вкусотии и можете да гласувате за нея чрез бутонът под този текст или да се включете с авторската рецепта.

4
От Мила
15’ Подготовка
15’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Продукти:

  • 2 малки тиквички
  • 1 яйце
  • няколко аспержи
  • около 120 г смес от извара, сирене или кремa сирене в съотношение по ваш избор
  • стрък пресен лук
  • 1 с.л. олио или зехтин
  • свеж копър или магданоз

 

 

Стъпки:

  1. Разрежете по дължина тиквичките на две половини и внимателно ги издълбайте.
  2. Отчупете долния по-груб край на аспержите и бланширайте за кратко в подсолена вряща вода тиквичките и аспержите. Отцедете ги добре.
  3. Нарежете аспержите и ги добавете към сместа от извара, разбито яйце и ситно нарязания лук.Овкусете с черен пипер, добавете по желание копър или магданоз и посолете ако е нужно.
  4. Напълнете тиквичките, поръсете с тънка струйка олио или зехтин и запечете докато приятно се зачервят в загрята фурна или еърфрайър за около 15 мин. на 180-200 градуса.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче