Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Приятно пикантни тортили с авокадо и пилешко

Подходящи за бърз обяд

5’ Подготовка
8’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 150 г пилешко месо
  • Сокът от 1/2 лайм
  • ½ чаена лъжичка лют червен пипер на прах
  • 1 скилидка чесън, наситнена
  • 1 ч.л. зехтин
  • 2 тортили
  • 1 авокадо, разполовено и без костилка
  • 1 печена червена чушка от буркан
  • Шепа царевица от консерва

Начин на приготвяне:

  1. Смесете пилешкото със сока от лайм, лютия пипер и чесъна.
  2. Загрейте зехтина в тиган с незалепващо покритие, след което запържете месото за няколко минути.
  3. Намачкайте половин авокадо върху всяка тортила, сложете чушките и царевицата в тигана закратко, за да ги затоплите.
  4. Прибавете ги към тортилата, разпределете пилешкото и навийте.
  5. Сервирайте веднага.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън пилешко червени чушки авокадо тортила питки лют пипер лайм