Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пресен паламуд на скара

Поднесете със зелена или картофена салата


Необходими продукти:

  • 1 голям паламуд, около 1 кг
  • 4-5 скилидки чесън
  • 1 лимон, сокът от него + резени за гарнитура
  • 3 с.л. зехтин
  • Прясна мащерка или розмарин, по желание
  • 1 ч.л. червен пипер
  • Сол на вкус
  • Черен пипер на вкус
  • Пресен магданоз за сервиране

Начин на приготвяне:

  1. Измийте добре паламуда и го почистете. Нарежете рибата на кръгчета с дебелина около 2 см. Подсушете парчетата с кухненска хартия.
  2. В купа смесете зехтина, сока от лимона, счуканите скилидки чесън, червения пипер, сол и черен пипер. По желание добавете и листа от прясна мащерка или розмарин за допълнителен аромат.
  3. Намажете добре кръгчетата паламуд с маринатата, като се уверите, че са равномерно покрити. Оставете ги да се мариноват за около 30 минути в хладилник, за да поемат ароматите.
  4. Загрейте скарата на средна температура и леко я намажете с малко зехтин или олио, за да предотвратите залепването на рибата.
  5. Поставете кръгчетата паламуд върху загрятата скара и печете около 4-5 минути от всяка страна. Кръгчетата трябва да добият златиста коричка, а месото да остане сочно. Внимавайте да не ги препечете, за да не станат сухи.
  6. Извадете готовия паламуд от скарата и ги подредете върху чиния. Гарнирайте с пресен магданоз и резени лимон. Поръсете с още малко зехтин и лимонов сок.

Дайте оценка:

Тагове: риба зехтин чесън червен пипер мащерка магданоз лимон