Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Препечени филийки с маслинова тапенада

Идеалната разядка за сандвичи и хапки

1’ Подготовка
2’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 200 г маслини каламон с отстранени костилки
  • 3 с.л. каперси, изплакнати под течаща вода
  • 3 рибки осолена аншоа
  • 1 скилидка чесън, пресован
  • прясна мащерка
  • магданоз
  • сокът от половин лимон
  • зехтин
  • пресен хляб, на филийки
  • розов домат на колелца за сервиране

Начин на приготвяне:

  1. Изплакнете маслините и каперсите, ако са били в саламура.
  2. Добавете всички съставки в кухненски робот, с изключение на лимоновия сок и зехтина. Миксирайте, докато сместа се превърне в паста.
  3. Използвайте лъжица, за да прехвърлите всичко от робота в една купа. Добавете лимоновия сок и зехтина и разбъркайте. Подправете със сол и черен пипер.
  4. Опитайте тапенадата и коригирайте подправките, лимоновия сок и зехтина според вашия вкус.
  5. Преди да сервирате, препечете няколко филийки хляб във фурната. Когато станат златисти, извадете ги, поръсете ги с малко зехтин и ги намажете с тапенадата.
  6. По желание поднесете с резени домат, но не ги солете, тъй като самата разядка е доста солена.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън домати магданоз прясна мащерка лимон хляб маслини аншоа

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче