Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Предястие с пилешко месо

От Вкусотиите на Бени Вкусотиите на Бени
15’ Подготовка
60’ Време за готвене
10 Порции
2 Трудност

5 пакетчета желатин,
4-5 сварени яйца,
1 ч.чаша кисели краставички,
1/2 нарязана на ситно връзка магданоз,
2 ч.чаши нарязано на кубчета сварено пилешко месо,
1 литър пилешки булъон,
1 и 1/2 суп.л.вегета,
1 ч.чаша сварени и нарязани на кубчета моркови,
1 малка консерва царевица,
1 ч.чаша сварен грах.

1. Желатинът се накисва в студена вода, престоява и се слага във врящия пилешки бульон, докато се разтвори напълно.

2. Във форма за кекс се сипва малко от бульона и се слага в хладилника (за по-бързо за 15-20 минути във фризера) да се желира.

3. На пластове се нареждат всички продукти и се заливат с булъона. Формата за кекс се слага в хладилника (може за по-бързо във фризера), докато бульонът се желира.

4. При сервиране формата за кекс се поставя за секунди във вряла вода и веднага се обръща в подходяща чиния.

5. Реже се на парчета и по желание се сервира върху листа от салата.

Дайте оценка:

Тагове: моркови магданоз пилешко пилешки бульон яйца кисели краставички желатин грах царевица

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче