5 пакетчета желатин,
4-5 сварени яйца,
1 ч.чаша кисели краставички,
1/2 нарязана на ситно връзка магданоз,
2 ч.чаши нарязано на кубчета сварено пилешко месо,
1 литър пилешки булъон,
1 и 1/2 суп.л.вегета,
1 ч.чаша сварени и нарязани на кубчета моркови,
1 малка консерва царевица,
1 ч.чаша сварен грах.
1. Желатинът се накисва в студена вода, престоява и се слага във врящия пилешки бульон, докато се разтвори напълно.
2. Във форма за кекс се сипва малко от бульона и се слага в хладилника (за по-бързо за 15-20 минути във фризера) да се желира.
3. На пластове се нареждат всички продукти и се заливат с булъона. Формата за кекс се слага в хладилника (може за по-бързо във фризера), докато бульонът се желира.
4. При сервиране формата за кекс се поставя за секунди във вряла вода и веднага се обръща в подходяща чиния.
5. Реже се на парчета и по желание се сервира върху листа от салата.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.