600 г брашно,
400 г масло,
400 г захар,
300 г лешници, смлени,
3 яйца,
1 с.л. канела
Разбиват се маслото, захарта и яйцата, прибавят се лешниците. Добавят се брашното и канелата и се омесва тесто, което престоява 1 нощ в хладилника.
Разточва се кора с дебелина 5 мм. С формички се изрязват сладки, намазват се с масло (може и без това) и се пекат в силно загрята фурна 10 мин. съхраняват се в метална кутия.
От тези продукти се получават голямо количество сладки, можете да направите 1/3 или 2/3 доза. Същото важи и за меденките.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО