Необходими продукти:
4 яйца,
1 ч.ч.захар,
1 ч.ч. кисело мляко,
щипка сода за хляб,
2-3 ч.ч.брашно,
1 бакпулвер,
1 к.ч.олио,
шепа счукани орехи,
3-4 праскови
Разбиваме яйцата със захарта, добавяме киселото мляко, в което сме разтворили содата, брашното с бакпулвера, олиото и орехите. В предварително намазана тавичка изсипваме карамел, така че да покрие дъното й (карамелът го правим от 2 ч.ч..захар, 1с.л.вода. След като го свалим от котлона, добавяме и една с.л. маргарин). Нареждаме резенчета праскови, отгоре още една шепа едро нарязани орехи, изсипваме тестото и печем в умерена фурна до готовност. Обръщаме десерта още топъл, поливаме го с компот от праскови.
Ако правите десерта с ябълки, сложете в тестото 1 ч.л.канела,залейте го със сироп 1:1, в който после сте добавили ванилия.
Поднесете десерта с голяма топка сладолед по избор или сметана.
Приятно похапване!
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.