Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Прасковен щрудел

От Neli Atanasova Neli Atanasova
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

Необходими продукти:
4 яйца,
1 ч.ч.захар,
1 ч.ч. кисело мляко,
щипка сода за хляб,
2-3 ч.ч.брашно,
1 бакпулвер,
1 к.ч.олио,
шепа счукани орехи,
3-4 праскови

Разбиваме яйцата със захарта, добавяме киселото мляко, в което сме разтворили содата, брашното с бакпулвера, олиото и орехите. В предварително намазана тавичка изсипваме карамел, така че да покрие дъното й (карамелът го правим от 2 ч.ч..захар, 1с.л.вода. След като го свалим от котлона, добавяме и една с.л. маргарин). Нареждаме резенчета праскови, отгоре още една шепа едро нарязани орехи, изсипваме тестото и печем в умерена фурна до готовност. Обръщаме десерта още топъл, поливаме го с компот от праскови.

Ако правите десерта с ябълки, сложете в тестото 1 ч.л.канела,залейте го със сироп 1:1, в който после сте добавили ванилия.

Поднесете десерта с голяма топка сладолед по избор или сметана.
Приятно похапване!

Дайте оценка:

Тагове: олио яйца бяла захар бакпулвер сода кисело мляко орехи праскови брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче