Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
Продукти За сместа: 2 ч.ч. червена леща 1 ч.ч. булгур - тънък За соса: 2 с.л. олио 1 глава лук 4 с.л. доматено пюре 2 с.л. червен пипер 1 ч.л. черен пипер 2 щипки кимион 1 връзка зелен лук 1 лимон 2 с.л. магданоз 1 маруля

Лещата се почиства и измива. 3 чаени чаши вода се слагат в тенджера, като заври се добавя лещата. Когато лещата поеме водата и набъбне, се спира огънят. После се добавя булгурът и се бърка, докато се смеси с лещата. Сместа се затваря с капак и се чака 20 минути да поомекне булгурът, който се сварява в парата на самата леща. Докато се чака сместа, на котлона се слага тиган с олио и прибавяме накълцания на ситно лук. След като започне да розовее лукът, добавяме супените лъжици доматеното пюре и червения пипер. Бъркаме всичко - оформя се сос, който добавяме в тенджерата с лещата и булгура. Ситно нарязваме зеления лук и магданоза ги добавяме в тенджерата. Овкусяваме със сол, кимион и черен пипер на вкус. Оформяме под форма на кюфтенца. Изстискваме лимона върху кюфтенцата. Марулята се използва като лист от нея се разделя на две - кюфтето се увива вътре за свеж привкус.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче