Лещата се почиства и измива. 3 чаени чаши вода се слагат в тенджера, като заври се добавя лещата. Когато лещата поеме водата и набъбне, се спира огънят. После се добавя булгурът и се бърка, докато се смеси с лещата. Сместа се затваря с капак и се чака 20 минути да поомекне булгурът, който се сварява в парата на самата леща. Докато се чака сместа, на котлона се слага тиган с олио и прибавяме накълцания на ситно лук. След като започне да розовее лукът, добавяме супените лъжици доматеното пюре и червения пипер. Бъркаме всичко - оформя се сос, който добавяме в тенджерата с лещата и булгура. Ситно нарязваме зеления лук и магданоза ги добавяме в тенджерата. Овкусяваме със сол, кимион и черен пипер на вкус. Оформяме под форма на кюфтенца. Изстискваме лимона върху кюфтенцата. Марулята се използва като лист от нея се разделя на две - кюфтето се увива вътре за свеж привкус.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО