500 гр. праз лук,
250 гр. гъби,
1 червена чушка,
зехтин,
точени кори,
сусам и ленено семе за поръсване,
чубрица,
сол,
шарена сол
В тиган се сгорещява зехтина и в него се запържват праз лукът, гъбите и нарязаната на ситно червена чушка. Слага се ронената чубрица, солта и шарената сол. Когато изври водата на зеленчуците, се дърпат от огъня. Между 2 кори се намазва съвсем леко зехтин, слага се плънката и се завиват в средата на тавичката на руло. По същия начин се процедира, докато се наредят всички кори. Поръсва се зехтин и сусам, ленено семе... Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО