250 г захар
30г какао
1 с.л. инстантно кафе
1 ч.л. сода
1 щипка сол
150 мл олио
2 с.л. оцет
300 мл студена вода
1 ч.л. уиски
В купа смесете брашното (пресято), какаото, кафето, захарта, содата и солта. Разбъркайте добре. Изсипете вътре оцета, олиото и водата. Разбъркайте добре с телена бъркалка. Накрая изсипете уискито.
Намаслете формата за кекс и я поръсете с какао. Изсипете сместа и печете на 180 градуса за 40 минути. Извадете от фурната и го оставете за десетина минути във формата. Обърнете го в чиния и украсете по желание - украсих го със сметана, ягодова фарситура и захаросани череши.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО