Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Плодов тарт с нектарини

Свежа лятна сладост

От Ивайла Тодорова Ивайла Тодорова

Необходими продукти:

  • 1 лист бутер тесто
  • 5 бр. нектарини
  • 3 с.л. захар
  • 30 г масло

Начин на приготвяне:

  1. Бутер тестото се разстила в подходяща тавичка. Крайчетата, излизащи извън тавата, се изрязват.
  2. Блатът се пробива на няколко места с вилица.
  3. Нектарините се режат на тънки филийки и се подреждат върху тестото под формата на ветрила едно до друго. Поръсват се със захарта. Отгоре се подрежда нарязаното на малки кубчета масло.
  4. Тартът се пече на 180 градуса в предварително загрята фурна за 40 минути или до златисто.
  5. Поднася се с пудра захар и по желание - топка сладолед.

Снимка: Ивайла Тодорова

 

Дайте оценка:

Тагове: краве масло бяла захар бутер тесто нектарини

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче