Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пица от пържоли

Тя е идеалният вариант за засищащ и вкусен обяд

2’ Подготовка
15’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Това е едно нетрадиционно предложение, в което ще се влюбите от първата хапка. Тъй като е доста питателно, ястието е препоръчително да се приготви за обяд. Комбинирайте го със свежа зелена салата и ще имате всичко нужно за един прекрасен ден.

Необходими продукти:

  • 800 г свинска вратна пържола (без кост)
  • 1 с.л. зехтин
  • Сол
  • Черен пипер
  • 1 скилидка чесън
  • 1 стрък розмарин
  • 150 г моцарела
  • 80 г бекон
  • 70 г чери домати, разрязани наполовина
  • Листа от босилек

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната до 220°.
  2. Поставете един тиган на силен огън и го оставете да се загрее добре. Намажете пържолите със зехтин от двете страни, посолете и поръсете с черен пипер, претрийте ги с ръце, за да се покрият хубаво и ги поставете в тигана. 
  3. Добавете чесъна и розмарина и запържете месото за около 2-3 минути на страна, докато се зачерви хубаво.
  4. Застелете една тава с хартия за печене. Свалете тигана от котлона, отстранете чесъна и розмарина от пържолите и ги прехвърлете в тавата. Поръсете ги с 80 г настъргана моцарела, резените бекон, още от моцарелата, а най-отгоре украсете с чери доматите. Печете във фурната за около 10 минути.
  5. Извадете тавата и нарежете пицата на триъгълни филийки и сервирайте с няколко листенца босилек.

 

Снимка: iStock by Getty Images

 

Дайте оценка:

Тагове: чесън чери домати свинско пържене хартия за печене бекон моцарела пресен босилек

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче