Това е едно нетрадиционно предложение, в което ще се влюбите от първата хапка. Тъй като е доста питателно, ястието е препоръчително да се приготви за обяд. Комбинирайте го със свежа зелена салата и ще имате всичко нужно за един прекрасен ден.
Необходими продукти:
- 800 г свинска вратна пържола (без кост)
- 1 с.л. зехтин
- Сол
- Черен пипер
- 1 скилидка чесън
- 1 стрък розмарин
- 150 г моцарела
- 80 г бекон
- 70 г чери домати, разрязани наполовина
- Листа от босилек
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 220°.
- Поставете един тиган на силен огън и го оставете да се загрее добре. Намажете пържолите със зехтин от двете страни, посолете и поръсете с черен пипер, претрийте ги с ръце, за да се покрият хубаво и ги поставете в тигана.
- Добавете чесъна и розмарина и запържете месото за около 2-3 минути на страна, докато се зачерви хубаво.
- Застелете една тава с хартия за печене. Свалете тигана от котлона, отстранете чесъна и розмарина от пържолите и ги прехвърлете в тавата. Поръсете ги с 80 г настъргана моцарела, резените бекон, още от моцарелата, а най-отгоре украсете с чери доматите. Печете във фурната за около 10 минути.
- Извадете тавата и нарежете пицата на триъгълни филийки и сервирайте с няколко листенца босилек.
ИЗБРАНО