Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пилешки кюфтенца с хумус и салата

Съчетайте любими вкусове в едно ястие


Необходими продукти:

  • 500 г пилешка кайма
  • 1 яйце
  • 3 с.л. овесени ядки
  • 1 ч.л. риган
  • 1 лимон
  • 2 ч.л. кориандър
  • ½ ч.л. кимион
  • 2 с.л. накълцан магданоз
  • ½ ч.л. олио

За хумуса:

  • 2 консерви от 400 г нахут
  • 2 с.л. сусамов тахан
  • 3 с.л. лимонов сок
  • 1 скилидка чесън
  • 2 с.л. зехтин

За салатата:

  • 1 голяма глава червен лук, нарязан на лунички
  • Сокът от 1 лимон
  • 30 г накълцан магданоз
  • 200 г краставица, нарязана
  • Няколко чери домата, разполовени

Начин на приготвяне:

  1. Замесете на ръка каймата от всички изписани съставки за нея, без да слагате олиото. Оставете настрани.
  2. Сложете всички съставки за хумуса в купа заедно с 3 с.л. от течността на нахута и разбийте с блендер до получаването на гладка смес. При необходимост, разредете с още малко от течността в консервата и блендирайте отново.
  3. Пригответе салатата като смесите всички продукти в купа и овкусите с лимоновия сок, зехтина и сол на вкус.
  4. От пилешката кайма направете 16 кюфтенца.
  5. Загрейте олиото в тиган с незалепващо покритие на средна степен и изпържете кюфтенцата за 5 мин. от всяка страна, докато покафенеят.
  6. Разпределете хумуса в две чинии и сложете от готовите кюфтенца и салатата.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън кориандър червен лук краставици чери домати магданоз пилешко лимонов сок кимион овесени ядки нахут тахан

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче