Необходими продукти:
- 500 г пилешка кайма
- 1 яйце
- 3 с.л. овесени ядки
- 1 ч.л. риган
- 1 лимон
- 2 ч.л. кориандър
- ½ ч.л. кимион
- 2 с.л. накълцан магданоз
- ½ ч.л. олио
За хумуса:
- 2 консерви от 400 г нахут
- 2 с.л. сусамов тахан
- 3 с.л. лимонов сок
- 1 скилидка чесън
- 2 с.л. зехтин
За салатата:
- 1 голяма глава червен лук, нарязан на лунички
- Сокът от 1 лимон
- 30 г накълцан магданоз
- 200 г краставица, нарязана
- Няколко чери домата, разполовени
Начин на приготвяне:
- Замесете на ръка каймата от всички изписани съставки за нея, без да слагате олиото. Оставете настрани.
- Сложете всички съставки за хумуса в купа заедно с 3 с.л. от течността на нахута и разбийте с блендер до получаването на гладка смес. При необходимост, разредете с още малко от течността в консервата и блендирайте отново.
- Пригответе салатата като смесите всички продукти в купа и овкусите с лимоновия сок, зехтина и сол на вкус.
- От пилешката кайма направете 16 кюфтенца.
- Загрейте олиото в тиган с незалепващо покритие на средна степен и изпържете кюфтенцата за 5 мин. от всяка страна, докато покафенеят.
- Разпределете хумуса в две чинии и сложете от готовите кюфтенца и салатата.
ИЗБРАНО