Необходими продукти:
- 500 г пилешки гърди, смлени
- 3 глави кромид лук
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 ч.л. кимион
- 1 ч.л. чесън на прах
- 1 ч.л. кориандър
- 1 с.л. сол
- 1/2 ч.л. черен пипер
- Кората и сокът от 1 лимон
- 2 с.л. зехтин
- 2-3 стръка магданоз
- 2 с.л. брашно
За соса:
- 4 с.л. майонеза
- 1 ч.л. кимион
- Сокът от 1/2 лимон
- 1 с.л. наситнен магданоз
Начин на приготвяне:
- Настържете лука на ренде в купа и го изстискайте добре с ръце, за да си пусне излишната вода.
- Добавете червения пипер, кимиона, кориандъра, солта, черния пипер, кората и сока от 1 лимон, зехтина, а накрая и смляното пилешко месо.
- Наситнете магданоза и го прибавете към каймата.
- Омесете я с ръце, като използвате ръкавици.
- Изсипете 2/3 от брашното и продължете с месенето.
- Изсипете и останалата част от него и повторете процедурата, след което покрийте купата със стреч фолио и я оставете в хладилника между 6 и 12 часа. Може и за едно денонощие.
- От готовата кайма омесете кебапчета с еднаква големина и ги наредете върху дъска, промазана с малко зехтин.
- Загрейте добре един тиган на много висока температура и изпечете всяко пилешко кебапче за по 2-3 мин. от всяка страна.
- В малка купичка смесете съставките за соса и ги разбъркайте.
- Сервирайте всичко върху дървена дъска, покрита с канапе от маруля или айсберг. Украсете с резени лимон и препечен хляб по желание.