Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пилешки кебапчета по гръцки

Този вариант на класическата рецепта е не по-малко вкусен

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
25’ Време за готвене
6 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 500 г пилешки гърди, смлени
  • 3 глави кромид лук
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 ч.л. кимион
  • 1 ч.л. чесън на прах
  • 1 ч.л. кориандър
  • 1 с.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • Кората и сокът от 1 лимон
  • 2 с.л. зехтин
  • 2-3 стръка магданоз
  • 2 с.л. брашно

За соса:

  • 4 с.л. майонеза
  • 1 ч.л. кимион
  • Сокът от 1/2 лимон
  • 1 с.л. наситнен магданоз

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Начин на приготвяне:

  1. Настържете лука на ренде в купа и го изстискайте добре с ръце, за да си пусне излишната вода.
  2. Добавете червения пипер, кимиона, кориандъра, солта, черния пипер, кората и сока от 1 лимон, зехтина, а накрая и смляното пилешко месо.
  3. Наситнете магданоза и го прибавете към каймата.
  4. Омесете я с ръце, като използвате ръкавици.
  5. Изсипете 2/3 от брашното и продължете с месенето.
  6. Изсипете и останалата част от него и повторете процедурата, след което покрийте купата със стреч фолио и я оставете в хладилника между 6 и 12 часа. Може и за едно денонощие.
  7. От готовата кайма омесете кебапчета с еднаква големина и ги наредете върху дъска, промазана с малко зехтин.
  8. Загрейте добре един тиган на много висока температура и изпечете всяко пилешко кебапче за по 2-3 мин. от всяка страна.
  9. В малка купичка смесете съставките за соса и ги разбъркайте.
  10. Сервирайте всичко върху дървена дъска, покрита с канапе от маруля или айсберг. Украсете с резени лимон и препечен хляб по желание.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин черен пипер червен пипер кориандър магданоз пилешко лимон майонеза кимион чесън на прах кромид лук брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче