Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пиле тика масала

Ароматно, лесно за приготвяне и с дъх на Индия

10’ Подготовка
15’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 голяма глава лук, нарязана
  • 4 големи скилидки чесън
  • Парче джинджифил с големината на палец
  • 2 с.л. олио
  • 4 пилешки гърди без кожата, нарязани на хапки
  • 2 с.л. лъжици тика масала (Тази подправка може да купите от арабски и турски магазини, както и от тези за здравословно хранене и био храни)
  • 1 ч.л. кайенски пипер (ако не обичате люто, заместете го с обикновен червен пипер)
  • 400 г домати на кубчета от консерва
  • 40 г смлени бадеми
  • 200 г спанак
  • 3 с.л. кисело мляко
  • Малка връзка магданоз, нарязана
  • Сварен басмати ориз за гарнитура

Начин на приготвяне:

  1. Смелете лука, чесъна и джинджифила на паста в блендер, чопър или кухненски робот.
  2. Загрейте една с.л. олио в тенджера. Добавете лучената паста и я запържете за 15 мин. Изсипете я в купа и забършете съда.
  3. Върнете тенджерата на котлона и сложете другата с.л. олио. В него запържете пилето за 5-7 минути, или докато стане леко кафяво. При него поръсете тика масалата и кайенския пипер, разбъркайте за около минута.
  4. Прибавете лучената смес заедно с доматите и количество вода колкото консервата. Оставете яденето да заври, след което намалете котлона и нека къкри без капак за около 15 мин.
  5. Накрая сложете бадемите и спанака и гответе още 10 мин. Подправете със сол, разбъркайте киселото мляко вътре, поръсете с магданоза и сервирайте върху канапе от сварен ориз басмати.

Дайте оценка:

Тагове: чесън олио лук домати магданоз пилешко кисело мляко джинджифил спанак ориз

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче