Необходими продукти:
- 1 голяма глава лук, нарязана
- 4 големи скилидки чесън
- Парче джинджифил с големината на палец
- 2 с.л. олио
- 4 пилешки гърди без кожата, нарязани на хапки
- 2 с.л. лъжици тика масала (Тази подправка може да купите от арабски и турски магазини, както и от тези за здравословно хранене и био храни)
- 1 ч.л. кайенски пипер (ако не обичате люто, заместете го с обикновен червен пипер)
- 400 г домати на кубчета от консерва
- 40 г смлени бадеми
- 200 г спанак
- 3 с.л. кисело мляко
- Малка връзка магданоз, нарязана
- Сварен басмати ориз за гарнитура
Начин на приготвяне:
- Смелете лука, чесъна и джинджифила на паста в блендер, чопър или кухненски робот.
- Загрейте една с.л. олио в тенджера. Добавете лучената паста и я запържете за 15 мин. Изсипете я в купа и забършете съда.
- Върнете тенджерата на котлона и сложете другата с.л. олио. В него запържете пилето за 5-7 минути, или докато стане леко кафяво. При него поръсете тика масалата и кайенския пипер, разбъркайте за около минута.
- Прибавете лучената смес заедно с доматите и количество вода колкото консервата. Оставете яденето да заври, след което намалете котлона и нека къкри без капак за около 15 мин.
- Накрая сложете бадемите и спанака и гответе още 10 мин. Подправете със сол, разбъркайте киселото мляко вътре, поръсете с магданоза и сервирайте върху канапе от сварен ориз басмати.