Необходими продукти:
- 200 г картофи
- 300 г малки печурки
- 100 мл прясно мляко
- 30 г краве масло
- 2 белтъка
- 50 мл бяло вино
- 1 бр. червена чушка за украса
- 1 стрък зелен лук за украса
- зехтин
- естрагон
- сух чесън
- червен пипер
- пипер меланж
Начин на приготвяне:
- Обелете и сварете картофите. Отцедете ги от водата и ги намачкайте, като постепенно прибавяте прясното мляко и маслото. Овкусете със сол, пипер меланж и естрагон.
- В купа разбийте белтъците на сняг. Постепенно добавяйте от готовите белтъци към картофите.
- В тава поставете хартия за печене. С помощта на ринг оформете канапетата с дебелина 3 см. Печете в загрята фурна на 200 градуса до почервеняване.
- През това време пригответе гъбките.
- Измийте ги и ги почистете. Запържете целите гъби в загрят тиган със зехтин и малко масло.
- След като са готови добавете бялото вино и червения пипер. Подправете ги със сол и пипер меланж. Готовите канапета се поднасят с пържените гъбки.
- Гарнирайте с червена чушка и зелен лук.
ИЗБРАНО