Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Печена тиква със зелено сирене

От Irina Andreeva Jolie Irina Andreeva Jolie
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

1 кг тиква цигулка
50 гр зелено сирене
50 гр орехови ядки
прясна мащерка
2 с.л. зехтин



Обелете тиквата и я нарежете на кубчета по 1 см. Сложете в малка тавичка и полейте със зехтина.

Поръсете с мащерка и печете в загрята фурна на 200 градуса за около 30 минути. Малко преди да я извадите, добавете натрошените орехови ядки. Печете още около 5 минути.

Преместете в чиния, натрошете отгоре зеленото сирене и сервирайте.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин мащерка тиква орехи

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче