Необходими продукти:
- 500 г ригатони, или друг вид къса паста
- 2x400 г консерви с нарязани домати
- 4 стръка мащерка
- 300 мл сметана с висок процент масленост
- 280 г буркан със сушени домати, отцедени и нарязани на четвъртинки
- 200 г консерва царевица, отцедена
- 3х120 г консерви риба тон, отцедени
- 100 г чедър, настърган
- 50 г пармезан, настърган
Начин на приготвяне:
- Сварете пастата според указанията на опаковката, като внимавате да я махнете от котлона около минута по-рано от указаното време.
- През това време направете соса като задушите доматите в тиган с малко подправки и листата от мащерката за около 5 мин. Налейте и сметаната, разбъркайте и оставете да къкри.
- Отцедете пастата, но оставете малко от водата, в която се е варила.
- Върнете я в тенджерата, залейте я с кремообразния сос, сипете царевицата, сушените домати, рибата тон и разбъркайте.
- Прехвърлете пастата в тава на няколко пъти, като между всяко сипване поръсвате с чедър. Накрая завършете с пармезана и запечете ястието на грила във фурната за около 5 мин., докато сиренето се запече.
- Накрая, по желание, може да поръсите пастата с прясна рукола.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО