Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Паста с риба тон и сушени домати

Подарете си бързо и вкусно ястие

10’ Подготовка
15’ Време за готвене
6 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 500 г ригатони, или друг вид къса паста
  • 2x400 г консерви с нарязани домати
  • 4 стръка мащерка
  • 300 мл сметана с висок процент масленост
  • 280 г буркан със сушени домати, отцедени и нарязани на четвъртинки
  • 200 г консерва царевица, отцедена
  • 3х120 г консерви риба тон, отцедени
  • 100 г чедър, настърган
  • 50 г пармезан, настърган

Начин на приготвяне:

  1. Сварете пастата според указанията на опаковката, като внимавате да я махнете от котлона около минута по-рано от указаното време.
  2. През това време направете соса като задушите доматите в тиган с малко подправки и листата от мащерката за около 5 мин. Налейте и сметаната, разбъркайте и оставете да къкри.
  3. Отцедете пастата, но оставете малко от водата, в която се е варила.
  4. Върнете я в тенджерата, залейте я с кремообразния сос, сипете царевицата, сушените домати, рибата тон и разбъркайте.
  5. Прехвърлете пастата в тава на няколко пъти, като между всяко сипване поръсвате с чедър. Накрая завършете с пармезана и запечете ястието на грила във фурната за около 5 мин., докато сиренето се запече.
  6. Накрая, по желание, може да поръсите пастата с прясна рукола.

Дайте оценка:

Тагове: домати готварска сметана паста чедър пармезан риба тон сушени домати

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче