Необходими продукти:
- 2 с.л. зехтин
- ½ чаша нарязан на кубчета жълт лук
- 1 червена чушка, нарязана на кубчета
- 3 смачкани скилидки чесън
- 400 г пилешко месо от гърди, нарязано
- 1 и ½ чаша пилешки бульон
- 250 г паста пене
- ¾ ч.л. сух босилек
- ¾ ч.л. сух риган
- Сол на вкус
- ½ ч.л. черен пипер
- 120 г крема сирене
- ¾ чаша обезмаслено кисело мляко
- 1 чаша настърган пармезан
Начин на приготвяне:
- В голяма тенджера сложете зехтина и пуснете котлона на средна степен. Задушете в него лука, след това прибавете червената чушка и разбъркайте.
- Идва ред на чесъна, след това на пилето.
- Залейте всичко с бульона, добавете пастата и овкусете с подправките.
- Оставете да ври, докато пенето стане ал денте и почти попие течността.
- Намалете температурата на котлона и сложете крема сиренето и киселото мляко. Разбъркайте, докато се получи кремообразен сос.
- Накрая добавете пармезана и отново разбъркайте.
- Сервирайте пастата с поръсен отгоре пармезан.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО