Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Паста с пиле и сирена

Зашеметяващ вкус в една тенджера

Необходими продукти:

  • 2 с.л. зехтин
  • ½ чаша нарязан на кубчета жълт лук
  • 1 червена чушка, нарязана на кубчета
  • 3 смачкани скилидки чесън
  • 400 г пилешко месо от гърди, нарязано
  • 1 и ½ чаша пилешки бульон
  • 250 г паста пене
  • ¾ ч.л. сух босилек
  • ¾ ч.л. сух риган
  • Сол на вкус
  • ½ ч.л. черен пипер
  • 120 г крема сирене
  • ¾ чаша обезмаслено кисело мляко
  • 1 чаша настърган пармезан

Начин на приготвяне:

  1. В голяма тенджера сложете зехтина и пуснете котлона на средна степен. Задушете в него лука, след това прибавете червената чушка и разбъркайте.
  2. Идва ред на чесъна, след това на пилето.
  3. Залейте всичко с бульона, добавете пастата и овкусете с подправките.
  4. Оставете да ври, докато пенето стане ал денте и почти попие течността.
  5. Намалете температурата на котлона и сложете крема сиренето и киселото мляко. Разбъркайте, докато се получи кремообразен сос.
  6. Накрая добавете пармезана и отново разбъркайте.
  7. Сервирайте пастата с поръсен отгоре пармезан.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън сол черен пипер лук пилешко пилешки бульон риган крема сирене чушки кисело мляко паста босилек

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче