150 г филе "Елена"
200 г сирене гауда
200 г сирене грюер
За соса:
1 консерва домати
1 с.л.захар
1 с.л.сол
1 с.л. сух риган
8-10 листа босилек
1 ч.л.черен пипер
5-6 скилидки чесън
1 глава червен лук
2 с.л.зехтин
Спагетите варим в четири литра вода със сол. Оставяме ги ал денте (леко несварени). Соса приготвяме от пасирани доматите, задушените лук, чесън и подправки на слаб котлон.
В тигана със соса добавяме пастата за 2-3 минути. Разбъркваме добре и сваляме от котлона. Навиваме паста с щипка върху черпак и я поставяме в центъра на чинията. Нарязваме филето на слайс машина. Сирената режем с белачка за зеленчуци. Сервираме пастата топла, за да могат сирената да се разтопят леко.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО