Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

4 тиквички (да не са много големи)
16 бр. шунка слайс
8 бр. Ементал (слайс),

За пълнежа:
вътрешността на издълбаните тиквички
2 стръка зелен лук
100 г спанак
150 г козе сирене
100 г пушен бекон
сол
черен пипер
галета

За соса:
60 гр масло
1 с.л. брашно
200 мл прясно мляко
150 мл сметана за готвене
сол
черен пипер

кетчуп
150 г кашкавал

Разрежете тиквичките на две по дължина. С лъжица ги издълбайте и посолете. Оставете ги настрана и пригответе плънката.

В малко олио задушете вътрешността на тиквичките, лука, спанака, бекона, добавете сол и пипер.

Свалете от котлона, прибавете магданоз, копър и нарязаното на кубчета сирене.
Добавете 1 с.л. галета. Разбъркайте добре.

Отцедете тиквичките от водата и ги наредете в намаслена тавичка.
Взимате по две парчета шунка - леко да се застъпват. Слагате от плънката и навивате на руло. Поставете рулцата в тиквичката. Отгоре сложете по 1 парче Ементал, като го разрежете на две и поставите на всяко рулце в тиквичката.
Сипете малко вода в тавата и печете до омекване на тиквичките.

Към края на печенето поръсете с кетчуп и ги залейте със соса (запържете брашното, добавете млякото и накрая сметаната, подправете със сол и пипер) и поръсете с настърган кашкавал.

Върнете във фурната за десетина минути, колкото да се разтопи кашкавалът.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло пресен лук бекон тиквички готварска сметана шунка спанак козе сирене ементал брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче