4 тиквички (да не са много големи)
16 бр. шунка слайс
8 бр. Ементал (слайс),
За пълнежа:
вътрешността на издълбаните тиквички
2 стръка зелен лук
100 г спанак
150 г козе сирене
100 г пушен бекон
сол
черен пипер
галета
За соса:
60 гр масло
1 с.л. брашно
200 мл прясно мляко
150 мл сметана за готвене
сол
черен пипер
кетчуп
150 г кашкавал
Разрежете тиквичките на две по дължина. С лъжица ги издълбайте и посолете. Оставете ги настрана и пригответе плънката.
В малко олио задушете вътрешността на тиквичките, лука, спанака, бекона, добавете сол и пипер.
Свалете от котлона, прибавете магданоз, копър и нарязаното на кубчета сирене.
Добавете 1 с.л. галета. Разбъркайте добре.
Отцедете тиквичките от водата и ги наредете в намаслена тавичка.
Взимате по две парчета шунка - леко да се застъпват. Слагате от плънката и навивате на руло. Поставете рулцата в тиквичката. Отгоре сложете по 1 парче Ементал, като го разрежете на две и поставите на всяко рулце в тиквичката.
Сипете малко вода в тавата и печете до омекване на тиквичките.
Към края на печенето поръсете с кетчуп и ги залейте със соса (запържете брашното, добавете млякото и накрая сметаната, подправете със сол и пипер) и поръсете с настърган кашкавал.
Върнете във фурната за десетина минути, колкото да се разтопи кашкавалът.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.