Необходими продукти:
- 2 патладжана
- 2 с.л. зехтин
- сол
- черен пипер
- 200 г леща в доматен сос, от консерва
- 400 г домати от консерва (ако не намерите леща в сос)
- 150 г сирене грюер, настъргано
- 2 с.л. магданоз, нарязан на ситно
- 1 сварен морков за гарнитура (по желание)
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180° с включен вентилатор.
- Разрежете патладжаните наполовина по дължина и направете Х-образни разрези в месестата им част. Намазнете ги със зехтин, овкусете със сол и черен пипер и ги сложете в тава, застлана с хартия за печене. Патладжаните трябва да са с разрязаната страна надолу.
- Печете ги във фурната за 30 мин., докато омекнат.
- Обърнете патладжаните и ги напълнете с лещата и доматения сос. Ако лещата е без доматен сос, допълнете плънката с домати от консерва.
- Поръсете с настърганото сирене грюер и върнете зеленчуците във фурната за 5 мин. докато сиренето се разтопи.
- Извадете ястието от фурната.
- Поръсете със ситно нарязания магданоз и сервирайте в плоски чинии или върху дървена дъска.
- По желание гарнирайте с добре сварен морков или няколко сварени бейби моркова.
Philippi Дъска за рязане и сервиране Kap - размер S
С уникалната органична форма и изискан вид, тя e изработена от ръчно обработеното акациево дърво.
ИЗБРАНО