Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пълнени патладжани с леща

Здравословна храна за цялото семейство

5’ Подготовка
35’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 2 патладжана
  • 2 с.л. зехтин
  • сол
  • черен пипер
  • 200 г леща в доматен сос, от консерва
  • 400 г домати от консерва (ако не намерите леща в сос)
  • 150 г сирене грюер, настъргано
  • 2 с.л. магданоз, нарязан на ситно
  • 1 сварен морков за гарнитура (по желание)

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната до 180° с включен вентилатор.
  2. Разрежете патладжаните наполовина по дължина и направете Х-образни разрези в месестата им част. Намазнете ги със зехтин, овкусете със сол и черен пипер и ги сложете в тава, застлана с хартия за печене. Патладжаните трябва да са с разрязаната страна надолу.
  3. Печете ги във фурната за 30 мин., докато омекнат.
  4. Обърнете патладжаните и ги напълнете с лещата и доматения сос. Ако лещата е без доматен сос, допълнете плънката с домати от консерва.
  5. Поръсете с настърганото сирене грюер и върнете зеленчуците във фурната за 5 мин. докато сиренето се разтопи.
  6. Извадете ястието от фурната.
  7. Поръсете със ситно нарязания магданоз и сервирайте в плоски чинии или върху дървена дъска.
  8. По желание гарнирайте с добре сварен морков или няколко сварени бейби моркова.

Philippi Дъска за рязане и сервиране Kap - размер S

С уникалната органична форма и изискан вид, тя e изработена от ръчно обработеното акациево дърво.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин сол черен пипер домати моркови пресен магданоз патладжан леща грюер

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче