1 ч.ч. ориз
2/3 пакетче масло
150 гр. стафиди
1 глава лук
сол
черен пипер
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме с част от маслото и малко вода. Когато остане само на мазнина добавяме почистения и измит ориз и го запържваме до прозрачност.
Добавяме стафидите и сол. Вземаме няколко картофа, които режем на половинки и издълбаваме. Пълним с оризовата смес. Наливаме 3 ч. ч. вода и печем в умерена фурна около 30 минути или докато водата се изпари. Накрая поръсете ориза с черен пипер и го сервирайте. Гарнитурата ми е задушени гъби с масло и сол.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО