2 чаени чаши зрял боб
10 -12 сухи червени чушки
2 глави кромид лук
1 супена лъжица брашно
1 супена лъжица нарязан магданоз
1 чаена лъжичка чубрица
1 чаена лъжичка червен пипер
1 супена лъжица стрит джоджен
1 чаена лъжичка
смлян черен пипер
сол на вкус
Бобът се почиства, измива и се накисва поне за 6 часа. Варим на тих огън до омекване (добавям и сухите чушки ), след като се свари се отцежда от водата и се оставя настрана. Лукът се обелва, нарязва се на ситно и се запържва в олио до златисто, добавя се брашното и отново се запържва до златисто, слагат се червеният пипер и боба, разбърква се добре и се отстранява от огъня. Добавят се джоджена, магданоза, чубрицата, черният пипер и сол на вкус, всичко се разбърква добре. Със сместа се пълнят чушките. Напълнените чушки се подреждат в намазана с олио тава, слага се 1 чаена чаша вода и се пекат на умерена фурна, докато се изпари водата.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.