Тиква - 1 кг
Прясно мляко - 300 мл
Яйца - 2 бр.
Брашно - 1 суп.лъж.
Захар - 200 г
Ванилия - 1 бр.
Орехи - 80 г
Ябълка - 1 бр.
Тиквата се измива и се нарязва на резени. Пече се един час при 200 градуса. Прясното мляко се слага да заври заедно със 100 г захар. Яйцата и брашното се разбиват и при непрекъснато бъркане се добавя по малко от горещото мляко. След това се връща на котлона и кремът е готов, след като се сгъсти. Слага се и ванилията. Останалата част от захарта се карамелизира и се разбърква с начупените орехи и обелената ябълка, нарязана на малки кубчета. Резените от опечената тиква се издълбават, част от нея се слага в готовия крем, като предварително се намачква с вилица. Тиквата се пълни с крема и карамелизираните ябълки и орехи.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.