1 глава лилав лук
2-3 стръка магданоз
1-2 листенца босилек
1-2 стръка пресен лук
прясно смлян черен пипер
подправки за риба по избор
зехтин за поръсване
1 лимон
1 домат
1 чушка
Рибата се почиства много добре и се измива. Подсушава се. Подправя се със сол и черен пипер на вкус. Всяка скумрия се пълни с нарязан на ситно зелен лук, шайби лилав лук, резени домат, чушка и лимон. Подрежда се в подходящо за печене плато или тава. Полива се със зехтин и се поръсва със скълцан пресен магданоз и листенца босилек. Може да използвате други подправки за риба по избор. Рибата се изпича в предварително загрята фурна, на 200 градуса около 30-40 минути. По време на печенето може да се извади един-два пъти и да се поръси с прясно изцеден лимонов сок. Сервира се топла с гарнитура по избор - картофена салата, зеле и моркови и др. Добър апетит!
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО