Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
Продукти:
1 заек- питомен,
3/4 ч.ч. ориз,
2 с.л. булгур,
1 морков,
3 глави лук,
2 с.л. смлян червен пипер,
2 ч.л. смлян чер пипер,
50 гр. краве масло,
4 с.л. олио,
3 с.л. брашно,
1-2 резенчета целина,
1 ч.л. магданоз,
50 мл. доматен сок или 1 средноголям домат, обелен и настърган на дребно,
200 мл. бяло вино,
2 бр. дафинов лист.

За маринатата:
2ч.ч. бяло вино,
вода, колкото да го покрие,
2-3 дафинови листа,
10 зърна бахар,
10 зърна черен пипер,
обелена и нацепена на 4 глава лук.

Добре измитият заек се накисва в маринатата за едно денонощие.
Попарваме с вряла вода за 30 мин. заешките дреболии.

Нарязаните на дребно лук и морков се задушават леко в олиото, добавя се ориза, булгура и като бъркате енергично, прибавяте 1 ч.л. червен пипер. След това нарязаните дреболии, доматения сок, нарязания магданоз, доливате 3/4ч.ч. гореща вода и оставяте да къкри. Като поеме оризът водата, снемате от огъня.

Изваждаме заекът от маринатата. Подсушаваме и натъркваме отвсякъде със сол. Пълним корема с изстиналата плънка, наливаме 50 мл. вода и 100 мл. бяло вино и зашиваме.

Правим кашичка от разтопеното краве масло, пресятото брашно и 100мл. бяло вино. Намазваме заекът от всички страни, слагаме го върху скара. Поръсваме отгоре с чер пипер. Наливаме в съда около 400 мл. вода, слагаме резенче-две целина, нарязана на едро глава лук, две листа дафинов лист, няколко зърна чер пипер, покриваме със фолио, вземаме си бутилка бяло вино, наливаме си по чашка и печем зайчето на умерена фурна - 200 градуса около 2.45 часа. Махаме фолиото, обливаме хубаво заекът със соса от тавата, увеличаваме градусите на макс и печем още около 10 мин.

Добави своя рецепта >>

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче