500 г гъби печурки
5-6 кисели краставички
100 г орехи
80 г златна стафида
1 голям морков
2 червени чушки
2 големи глави стар лук
1 връзка пресен лук
чубрица
черен пипер
сол
олио
Изчистете шарана и го намажете със сол. Оставете да престои около 30 минути. През това време подгответе плънката. Нарежете двата вида лук на ситно и ги запържете в сгорещено олио до златисто. Прибавете средно нарязаните моркови и чушки. Оставете да се задуши за кратко, а през това време нарежете на по-едро гъбите и на ситно киселите краставички. Сложете и тях да се задушат при останалите продукти. Преди да свалите от огъня, сложете и подправките и разбъркайте добре.
Идва ред на пълненето на рибата. Пригответе си игла и конец, за да зашиете рибата, докато я пълните. Бавно напълнете шарана и го зашийте внимателно. Сложете го в намазнена тава, завийте го с фолио и го изпечете за около час и половина на 200 градуса, като 20 минути, преди да го извадите махнете фолиото, за да се запече.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО